lørdag den 18. maj 2013

Tip til produktoptagelser...

At fotografere betyder i fri oversættelse ”at tegne med lys”. Og netop den rigtige belysning af et motiv eller en genstand er altafgørende for at opnå et godt resultat eller den effekt man ønsker i selve billedet.

Omkring produkt optagelser det vigtigt at du har styr på farvegengivelsen, dette betyder at man "skyder" et fravekort/gråkort i opstillingen, således at man efterfølgende kan justere farverne i et billede redigeringsprogram!


              Her link til er et farvekort



Når man arbejder med produktoptagelser, anvender man normalt "fast" lys eller det som fotografer kalder kontinuerligt lys. Dette gør det nemt at foretage en god lyslægning, "for det man ser er hvad man får" man kan naturligvis også anvende flash, men det kræver øvelse!

For at gøre det så nemt som muligt, vil vi klart anbefale "dagslyslamper" hvilket betyder at man arbejder med lys på omkring 5200 - 5600 grader kelvin. For det er her at farver tager sig mest naturtro og virkelige ud. (De ægte farver...)

Til mindre produkter kan vi varmt anbefale følgende lampe kit og lyskilde.


                        http://www.fotoringen.dk/i464170.aspx/122-22/_Kontinuerligt_lys/Pro_Desktop_lampes%c3%a6t_med_2_stk._lamper_og_2_stk._stativer_                              

                     Lampesæt til produktfoto                                            Dagslyslyskilde


Om man "skyder" i lystelt eller på lysbord afhænger af hvad man ønsker at få frem i billedet, men lige her et lystelte og lysbord til produktoptagelser som vi klart kan anbefale til mindre produkter:



                        

                             Lysbord                       Open tube                      Lystelt



Husk at du altid et velkommen til at kontakte os, også gerne telefonisk...

Her link til vores studioudstyr...





Link til en lille guide om lyslægning...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar