onsdag den 1. april 2015

Hvorfor har professionelle videokameraer typisk en lille sensor?

Spørgsmål og svar omkring video.

Hvorfor har professionelle videokameraer typisk en lille sensor sammenlignet med eksempelvis DSLR kameraer som også kan skyde video?

Tak for spørgsmålet! Og du har 100% ret, eksempelvis har et DSLR/DMSL kamera en opløsning på eksempelvis 16 – 24 Megapixel og et Full Pro HD kamera der koster 7 gange så meget en sensor med en opløsning på mellem 2,5 og 5 Megapixel, nogle high pro video kameraer har endvidere 3 sensorer, for individuel RGB optagelse (altså hver farve optages individuelt).

Årsagen er ganske enkel, Full HD har en maksimal opløsning på 1920 x 1080 Pixel, altså 2,073600 Megapixel. Er sensoren større anvendes de overskydende Pixels ofte til digital billedestabilisering.
Så når du skyder Full HD video med et DSLR/DMSL kamera anvender du kun en meget lille del af din sensor!

Dog er der en ting man skal huske på, og det er at jo større sensoren er rent fysisk relativt, jo bedre er signal støjforholdet og følsomheden og bedrer videokvalitet. Små sensorer med mange Megapixel har det typisk svært under dårlige lysforhold. Mange videokameraer er forsynet med baggrundsbelyste MOS sensorer der giver fabelagtige low-light muligheder med rigtig god opløsning. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar