lørdag den 10. november 2012

Her er opskriften på en god hjemmelavet gløgg




Sådan gør du!

Gløggessensen fremstilles ved at hælde rødvin i en gryde, tilsætte krydderierne og lade det varme op uden at det koger. Lad det køle af i gryden. Si krydderierne fra, når varmen har aftaget.

Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin og gerne i 24 timer.

Bland gløggessensen med mere rødvin, spiritus, skal og saft fra appelsinen. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tilsæt rosinlagen og mandlerne og så er det tid til at hygge!

Ingredienser:


 Gløggessens
 1 fl. kraftig rødvin
 250 g brun farin
 20 g kanel i stænger
 20 g hel allehånde
 20 g hel nelliker
 10 g hel kardemomme

Gløgg
 1,5 liter kraftig rødvin
 2 dl brun rom
 2 dl Brøndumsnaps
 Skal af 1 appelsin (Økologisk og husk at vask den!)
 2 dl frisk appelsinsaft
 4 dl rosiner
 100 gram mandler
 3 dl portvin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar