Sådan gør du!
Gløggessensen fremstilles ved at hælde rødvin i en gryde, tilsætte krydderierne og lade det varme op uden at det koger. Lad det køle af i gryden. Si krydderierne fra, når varmen har aftaget.
Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin og gerne i 24 timer.
Bland gløggessensen med mere rødvin, spiritus, skal og saft fra appelsinen. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tilsæt rosinlagen og mandlerne og så er det tid til at hygge!
Ingredienser:
Gløggessens
1 fl. kraftig rødvin
250 g brun farin
20 g kanel i stænger
20 g hel allehånde
20 g hel nelliker
10 g hel kardemomme
Gløgg
1,5 liter kraftig rødvin
2 dl brun rom
2 dl Brøndumsnaps
Skal af 1 appelsin (Økologisk og husk at vask den!)
2 dl frisk appelsinsaft
4 dl rosiner
100 gram mandler
3 dl portvin
Ingen kommentarer:
Send en kommentar