onsdag den 16. november 2011

Cornish Pasty opskrift og spise med Price


Har man været ude i naturen og ønsker lidt "mundgodt" til en god Juleøl, kan Cornish Pasty klart anbefales.

Her en typisk Cornish Pasty opskrift

Til dejen skal bruges...

225 gm. hvedemel
115 gm. fedt (blanding af fedt og smør 50/50)
En knivspids salt

Fyldet:

225 gm. steak skåret i små tern
2 eller 3 store kartofler
1 stykke af majroe eller svensker
1 løg, skrællet og hakket
Salt og peber

Metoden:

Sigt mel med salt, tilføj fedt/smør, og bland til en smidig konsistens ved tilføjelse af lidt vand. Lad den hvile en halv time.

Rul ​dejen i små cirkler med en omkreds på ca 20cm. ud i ca. 5 mm. tykkelse.

Skræl og skær de kogte kartofler i tynde skicer og placer på midten af ​​runde til at danne en base for resten af ​​fyldet.

Skær de kogte majroer og skær den i tynde skiver, og placer dem oven på kartoflerne, put dernæst stykker af det tilberedte oksekød (i tern) på toppen. Tilsæt derefter lidt løg, der er vendt på panden i smør, krydr med salt og peber.

Fugt kanten af ​​den kreds af dejen med vand for at hjælpe forsegle den.

Klap dernæst cirklen sammen så du får en halvmåne og sørg for at "pakken" er helt lukket.

Bag den i en forvarmet ovn ved 200C i 30 minutter, reducere varmen til 190C og lad den få yderligere ca. 30 minutter.

"Spise med prise har naturligvis også lavet Cornish Pasty" - Se filmen her...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar