mandag den 6. juni 2011

Le Mans 2011, en stor dansk udlands begivenhed!


Over 20.000 danske valgfarter igen i år til Le Mans, og de kan godt begynde at glæde sig. Denne gang ikke kun over den otte dobbelte vinder (Mr. Le Mans) Tom Kristensen igen har en vinderbil i den nye lukkede Audi R 18. En helt ny og spændende bil. Og netop det at over 20.000 danskere er nødsaget til ar rejse den halve jord rund for at se et legendarisk, episk motorløb domineret af danske kørere kan virke helt åndsvagt, men ok! Fra en kultur domineret af et flertal af trafikforskrækket danskere (tænk bare på morgen trafikken – suk…), med hang til Christinia cykler, advarsels klistremærker med ”børn i bilen”, ”fart dræber” og ellerter må vi nok tage til takke med det .

Ikke kun Tom Kristensen men også Allan Simonsen ser ud til at have en god chance i Ferrari 458 Italia i GT-klassen. Det lover godt for weekenden 11. og 12. juni, som kan blive en stor ny danskerfest.

Mens Tom Kristensen med halvanden time tilbage satte den hurtigste tid ved søndagens officielle træning med 3.27,687 min, blev Allan Simonsen den eneste GT-kører under 4 min med 3.59,966 min. Næsthurtigst var i øvrigt den mange årige Formel 1-kører Giancarlo Fisichella, Italien og Ferrari.

Audis nye R 18, som var ude på jomfrutur på testdagen, dominerede fra start til slut, men Peugeots Stephane Sarrazin forhindrede i sidste øjeblik, at det blev til 1-2-3 for Audi.

Det så længe ud til, at Mick Rockenfeller, Tyskland fra sidste års vindende Audi ville være hurtigst, men så kom ’danskeren’ Tom Kristensen. Kun to hundrededel af et sekund skilte de fire hurtigste, og det ligner på ny en duel mellem Audi og Peugeot.

De to nye udfordrere, Aston Martin og Lola/Toyota klarede sig dårligt under testen. Også Jan Magnussen var i aktion, men Corvetten havde desværre svært ved at følge med… men…

Dette er ikke kun motorløb men en utrolig folkefest, hvor manden/kvinden (af sidstenævnte kategori er der en med) og kampen med maskinen mod uret - i historiske 24 timer er i højsædet!
Det er de stor navnes løb, legendernes kamp, der hvor stjerner skriver deres navn!

Om vi glæder os… ja!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar