lørdag den 11. juni 2011

Le Mans 2011 - UPDATE!


Tom Kristensen, rapportere ”fit for fight” efter i går hvor han som han selv sagde, lige skulle prøve grænsen. Men Audi nr. 3 som starter i 5 position er meldt 100% klar, så vi har noget at glæde os til. Om få timer starter løbet, her til morgen har man foretaget de sidste race trimninger på bilerne som nu alle er i race trim.

Race trimmet er anderledes end det trim man sætter under tidskørslerne, da bilerne i race trimmet skal tage højde for mere brændstof (højre vægt) og flere omgange på dækkene. Peugeot starter bag 2 Audi’er med to biler som har vist forrygende form og bag disse starter Toms’s bil, Audi nr. 3.

Så det bliver et spændende løb, specielt de første ca. 20 omgange vil afsløre hvor tæt Audi og Peugeot i virkeligheden er. Man kan forvente at Peugeot her vil presse alt hvad de kan for at komme forbi og forsøge at udnytte at banen foran er fri for trafik… Der går rygter om at Peugeot har underspillet bilens virkelige speed i tidsprøverne. Her til morgen fik vi måske en lille prøve på dette hvor Peugeot satte en tid i racetrim (med fuld tank) der var bedre end deres tidsprøver. Audi har derimod sat tider, som man kan stille sit ur efter – ganske utroligt. Specielt når der er tale om en ny bil!

Vores bedømmelse er at Tom’s bil skal op og presse Peugeot’erne og helst komme forbi, noget kunne tyde på at Tom’s bil vil have fuld tank, og de to forreste Audier vil have mindre brændstof for at forsøge at skabe hul ned til Peogeot. Dette kunne give Tom en fordel (4 biler foran med halv tank?), fri bane og klampen i bund… det var måske det som Tom øvede i går?

Det bliver spændende at se…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar