søndag den 11. december 2011

Julemandens og verdens største postkasse, står i Nuuk
Julemandens officielle postkontor ligger naturligvis i Nuuk eller som det hedder korrekt Nuussuaq i Grøndland. Hertil sender børn fra hele verdenen deres juleønsker, og de besvares naturligvis alle!
Hvor julemanden rent faktisk bor er der en del diskussion om, men dette skyldes naturligvis kulturelle misforståelser. Der er ingen tvivl! – Julemanden bor på Grøndland!

Cafe Santa i Nuussuaq, tilbyder bl.a. en eneste rigtige kop varm chokolade efter Julemandens egen opskrift.

Julemandens adresse:

Julemanden
Box 1615
3900 Nuuk
Grønland

I Danmark, har Julemanden også en adresse for at gøre det nemmere: Julemandens Postcenter, 0900 København C, men naturligvis er den første den rigtige.

Jul i Grønland Julen er specielt festlig i Grønland. Det fejres med mange levende lys og masser af de karakteristiske rød-orange julestjerner, som kan ses i alle vinduer i private hjem og offentlige bygninger. I byerne tændes lysene på juletræer på den første søndag i advent, og den hyggelige atmosfære breder sig.

Julen for børn i Grøndland har en særlig skik juleaften, hvor børn synger foran byens huse, hvorefter de får et generøse del julegodter af beboerne.

Lucia optog den 13. december, hvor børn med kranse på hovedet og lys i hænderne synger om Saint Lucia, er meget populære på skoler og fritidshjem. Juleaften fejres den 24. december med dans om juletræet, selv om mange børn allerede har fået deres gaver i morgen!

Vil du besøge Grøndland er her et godt link..Se filmen her...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar