torsdag den 28. juni 2012

Nokia 808 PureView kommer til Danmark!


Nokia 808 PureView kommer til Danmark!

En smartphone med 41 MP kamera! Nokia 808 PureView har en 41 MP sensorkamera med Carl Zeiss-linse, fuld HD-video, NFC, Wi-Fi, Dolby-hovedtelefon, Sublime 3 mikrofoner til lydoptagelse i CD dolby kvalitet!

Det lyder utroligt, men det er sandt! Dog er der lige et par ”småting” de gode billede opnås ved 5x digital oversampling, som vi kender det fra mange kameraer og nu er nået ned i smartphone klassen.
Sensor opløsningen er på 38 MP effektivt, 7152 x 5368 pixels. Objektivet bære mærket Carl Zeiss, men man skal ikke forvente den store mekaniske optik. Det meste sker digitalt og det gør den rigtigt godt, både hvad angår billeder og film i HD kvalitet med en utrolig god lyd.

Ud fra det vi har set af test billeder er Nokia 808 PureView nok den bedste kamera telefon vi har set og så har den Xenon flash. Nokia’s PureView teknologi er som vi ser det første skridt i retningen af gode billeder i en moblitelefon. Men forvent ikke at den kan erstatte et lommekamera til omkring kr. 500,- inkl moms. Sensoren er ganske enkelt for lille og ”objektivet” fixed.

Er det så kun marketing støj fra Nokia, nej bestemt ikke! Det er sikkert helt sikkert en telefon som er skabt til at tage konkurrencen op med iPhone. Det for forbrugeren betænkelige er omkostningerne ved mobil dataoverførsel. Er du eksempelvis på ferie og det koster 5 kr. at overføre et billede på 1,3 MP vil det koste kr. 157,75 at sende et billede i fuld opløsning fra denne lille sag!

Derfor vil vi nok se mange gode tilbud fra teseselskaber på denne lille sag, til ”få” penge, men hvis du agter at bruge den vil du blive økonomisk voldtaget i en grad som du aldrig har oplevet før!

Se filmen her…

4 kommentarer:

  1. "Men forvent ikke at den kan erstatte et lommekamera til omkring kr. 500,- inkl moms. Sensoren er ganske enkelt for lille og ”objektivet” fixed"

    Øh, tests har indtil videre vist at den i HØJ grad kan erstatte lommekameraer...

    Den har således slået et 3/4 kamera i en blind test(http://www.gsmarena.com/pureview_blind_test-review-773p3.php), og har rent faktisk vist sig at kunne hamle op med et DSLR under optimale forhold (http://blog.gsmarena.com/nokia-808-pureview-vs-olympus-e-pl2-vs-canon-5d-mark-iii-vs-apple-iphone-4s-38mp-shootout/)...!

    Alle lommekameraer bliver blæst ud af vandet!

    SvarSlet
    Svar
    1. For lige at præcisere skriver vi:

      ” Sensor opløsningen er på 38 MP effektivt, 7152 x 5368 pixels. Objektivet bære mærket Carl Zeiss, men man skal ikke forvente den store mekaniske optik. Det meste sker digitalt og det gør den rigtigt godt, både hvad angår billeder og film i HD kvalitet med en utrolig god lyd.

      Ud fra det vi har set af test billeder er Nokia 808 PureView nok den bedste kamera telefon vi har set og så har den Xenon flash. Nokia’s PureView teknologi er som vi ser det første skridt i retningen af gode billeder i en moblitelefon. Men forvent ikke at den kan erstatte et lommekamera til omkring kr. 500,- inkl moms. Sensoren er ganske enkelt for lille og ”objektivet” fixed”

      Årsagen er til at dette er det bedste kamera vi har set er i en smartphone er opløsningen i kombination med objektivet, samt at kameraet oversampler! Det betyder at frem for at tage ”et” almindeligt billede, optager den flere der derefter digitalt behandles. Det gør det muligt at tage billeder eksempelvis under lysforhold hvor ”et billede teknologien” kommer til korte, fordi man har flere billeder at lægge oven på hinanden, et under eksponeret og op til et overeksponeret! Dette skaber en højere kontrast og farvedybde i billederne. Men det er den samme teknologi som bl.a. Casio anvender i deres TRYX.

      Men et lomme kamera har en større sensor, og er naturligvis mere lysfølsom, samt er forsynet med optisk zoom. Dette giver fra starten mere dynamiske billeder i en arbejdsgang i en høj kvalitet, som så kameraet kan arbejde videre med.

      Populært sagt er det som at lave en engelsk bøf om til hakkekød! Man kan næsten få det resultat man vil, og det er op til kameraets software at skabe et godt resultat!

      Men ingen tvivl, dette er det bedste kamera vi har set er i en smartphone!

      Slet
  2. "Det for forbrugeren betænkelige er omkostningerne ved mobil dataoverførsel"

    "men hvis du agter at bruge den vil du blive økonomisk voldtaget i en grad som du aldrig har oplevet før!"

    Hvad er det dog for noget vrøvl?!? Alle ved sgu da at dataoverførsel i udlandet koster kassen, og holder sig fra det med mindre de er på et sted med wifi. Det gælder da alle smartphones; ikke kun 808! Og nu kan man jo til syvende og sidst vælge at vente til man kommer hjem før man deler sine billeder - heldigt at 808 har lads til micro sd kort (modsat f.eks. iPhone)...

    Magen til tåbelig artikel om denne telefon skal man sgu lede længe efter!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er da rart at du er enig det, som du selv skriver ”Alle ved sgu da at dataoverførsel i udlandet koster kassen, og holder sig fra det med mindre de er på et sted med wifi”. Og det bare at gøre opløsning større er en fordel for den digitale behandling af billedet, det giver langt flere muligheder, men ikke en fordel hvis man befinder sig et sted under fremmede himmelstrøg, hvor man så skal finde et Wifi netværk??? Og yep, fedt med et hukommelseskort!

      Det som er key! Er at filerne bliver rigtigt store = dyrt!

      Slet