søndag den 4. marts 2012

Canon EOS 5D Mark III mod Nikon D800



Canon EOS 5D Mark III blev lanceret for et par dage siden og i sidste måned blev Nikon D800 skudt af. Begge miniudgaver af de respektive flagskibe. Og specielt for begges vedkommen er der tale om helt nye produkter og ikke kun et mindre face-lift med en ekstra ”pynteliste”. Hvorfor så det? og flytter det noget?

Størstedelen af kunder i dette absolutte top pro-segment har i forvejen kassevis af objektiver liggende til deres respektive brand, så lige at skifte fra Canon til Nikon eller omvendt er ikke bare lige som at knipse med fingrene medmindre at penge ikke spiller nogen rolle.

Disse to nye modeller fra Nikon og Canon, er i bund og grund kogt sammen på følgende opskrift!

1. En del brand awareness
2. En del teknologisk lederskab
3. To dele erfaring fra kunde feedback
4. En del full HD video forventning

Og resultatet er absolut enestående for begge brands!

Ved første øjekast har Nikon lagt sig i front på opløsning og Canon på ISO og videodelen. Full HD video er blevet et naturligt værktøj for fotografer, dog fortsat med begrænsninger som soft follow fokus, en rigtig mattebox, fornuftigt videolys, styring af blænde/iris, HDMI streaming og behovet for en DSLR rig og/eller et stativ.

Begge produkter er absolutte high-end kameraer i den tunge ende og kan nemt spille lige op med de respektive flagskibe hvad angår billedkvalitet. Og begge har det som skal til for at give et godt video resultat. De er begge rivaler også internt da der er mange penge at spare for at hoppe op i storebror modellen.

Vi tror at begge modeller vil tage markedsandele fra deres flagskibe, og begge et prissat yders attraktivt så attraktivt at de også vil spise lidt af markedet for de mindre familiemedlemmer.

Først og fremmest ser vi disse modeller som en konsolidering af deres respektive markedsposition!

Og uanset hvad du vælger, Canon eller Nikon kan du her ikke vælge forkert!

Og fælles for begge, vi må vente lidt endnu før de kan leveres…    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar