lørdag den 3. marts 2012

Canon EOS 5D Mark III


Canon EOS 5D Mark III lanceret

Rygterne har været fremme i månedsvis men nu har Canon løftet sløret på EOS 5D MKIII. Der er ikke kun tale om endnu en opdatering men en mini udgave af EOS-1D X. Og her er der tale om nyheder:

- 61 punkts autofokus system
- Stik til høretelefoner
- En helt ny 22,3 megapixel sensor
- ISO der standard hedder 25.600.

Priserne der p.t. er oplyst er de vejledende danske priser, opgivet af Canon Danmark

Canon EOS 5D MKIII hus alene: 27.999 kroner.
Canon EOS 5D MKIII hus og 24-105mm objektiv (kit): 34.999 kroner.

Se filmen her...


Canon skriver selv i deres pressemeddelelse:

Søborg, 2. marts 2012 – Canon præsenterer i dag det nyeste medlem i sin verdensberømte EOS-familie med lanceringen af det nye EOS 5D Mark III. EOS 5D Mark III bygger på ydeevnen fra det legendariske EOS 5D Mark II og byder på forbedret hastighed, højere opløsning, optimeret processorkraft og et større udvalg af kreative muligheder til både stillbilleder og Full HD-film, hvilket giver kunstnerisk frihed uden sidestykke til de mest krævende fotografer.

Ved at have indsamlet og integreret feedback fra fotografer verden over er EOS 5D Mark III’s ydelse forbedret på stort set alle områder. En ny 22,3 Megapixel fullframe-sensor giver den ideelle balance i opløsning for både stillbilleder og Full HD-film samt muligheden for at optage op til 6 billeder per sekund (bps). Et 61-punkts AF-system og 63-zoners lysmålesystem giver større hastighed, fleksibilitet og præcision. EOS 5D Mark III bliver drevet af den seneste DIGIC 5+-teknologi og indeholder forbedrede videofunktioner, der giver endnu bedre billedkvalitet sammen med en bedre lydkontrol – Dermed gendefineres de kreative muligheder for både fotografer og amatørvideografer.

“EOS 5D Mark III er et stort skridt fremad for EOS 5D-serien,” siger produktchef John Hudson. “EOS 5D Mark II er et exceptionelt kamera, og vi har lyttet nøje til vores meget dedikerede skare af brugere for at forbedre ydelsen på ethvert område. Dette kamera er designet til at møde stort set enhver kreativ udfordring; Det er hurtigere, mere responsivt og indeholder alle værktøjer til at kunne bruges i miljøer som studiefotografering, men også til kreativ filmoptagelse, og det giver resultater af højeste kvalitet.”

Forbedret ydelse
Med et omfattende antal opgraderede funktioner er EOS 5D Mark III det ideelle værktøj for et voksende antal fotografer, der optager både stills og film. Det inkorporerer et stort antal funktioner fra Canons revolutionære EOS-1D X, hvilket giver en uhyre stor og forbedret ydelse, fleksibilitet, billedbehandling og holdbarhed.
Kameraets nyudviklede 22,3 Megapixel fullframe-sensor giver større opløsning og finere detaljer, hvilket gør det perfekt til at optage et bredt udvalg af scener – fra bølgende landskaber til smukke portrætter. Højere kontinuerlige optagelseshastigheder giver også flere kreative muligheder. Med en forbedret 8-kanals udlæsning kan EOS 5D Mark III enkelt håndtere en hastighed af op til 6 bps i fuld opløsning i serier af 18 RAW-billeder eller over 16.000 JPEG-billeder , uden at man behøver ekstra tilbehør. Derudover byder sensorens avancerende opbygning et stort standard ISO-område på 100-25600, som kan udvides til (50-)102400, hvilket gør det muligt at optage krystalklare billeder i høj kvalitet – selv under dårlige lysforhold.

Ligesom flagskibet EOS-1D X bruger EOS 5D Mark III det samme 61-punkts AF-system, hvilket giver exceptionel følsomhed, præcision og hastighed. Som et af de mest avancerede AF-systemer, som p.t. er tilgængelige, har det imponerede 41 punkter af krydstypen og fem af dobbelt-krydstypen, hvilket giver uovertruffen præcision i hele billedet. Som i EOS-1D X kan standardindstillingerne for AF brugertilpasses, hvilket er en stor hjælp til at fange mere udfordrende motiver og giver endnu mere sikkerhed i situationer, hvor det kan være svært at forudsige, hvor motivet bevæger sig hen.
Canons iFCL-målesystem er med til at give meget præcise eksponeringer og inkorporerer en 63-zoners Dual-Layer-sensor, som er forbundet til hvert punkt i AF-systemet. Fokusinformationen, som samles fra AF-systemet, analyseres sammen med farve- og lyssignaler, der bliver målt af selve målesystemet, hvorfor EOS 5D Mark III til enhver tid kan levere jævne og præcise hudtoner og fremragende resultater i et stort spektrum af optagelsessituationer.

Betingelsesløs kreativ ydelse
EOS 5D Mark III indeholder Canons nyeste DIGIC 5+-billedprocessor, som driver en række nye funktioner, uden at det går ud over kameraets ydeevne. 14-bit A/D-konvertering sørger for blødere nuancer og jævnere farveovergange, mens man med HDR-optagelse kan kombinere tre forskellige eksponeringer og tillade en af fem tone maps, hvilket giver fotograferne mulighed for at fange alle detaljer i højlysområderne ved motiver med høj kontrast. Behandling af RAW-optagelser og muligheden for at redigere billederne i kameraet gør, at fotografer kan begynde med at efterbehandle billederne, mens de stadigvæk er on-location.

Den forøgede styrke i DIGIC 5+ driver også en række funktioner, der er med til at give en bedre billedkvalitet. Peripheral Illumination Correction og Chromatic Aberration Correction for objektivet (lateralt og aksialt) samt høj ISO-støjbehandling bliver alle udført i kameraet, uden at det påvirker kameraets ydeevne, så fotograferne kan skyde løs uden forsinkelse. Derudover gør en særlig knap til at kategoriserebilleder det muligt at organisere billederne inden efterbehandling.

Med EOS 5D Mark III’s nye Creative Photo-knap kan brugerne hurtigt vælge Picture Styles, fange flere optagelser og få direkte adgang til HDR-optagelse. Når billederne afspilles, får fotograferne adgang til en helt ny sammenlignede afspilningsfunktion, hvor to billeder kan vises side om side på kameraets LCD-skærm og se, forstørre og sammenligne kvaliteten af forskellige billeder under optagelse.
Ved lejligheder, som for eksempel bryllupper, hvor fotografen ikke ønsker at forstyrre eller blive forstyrret, har EOS 5D Mark III også en ny, lydløs optagemetode, som drastisk reducerer lyden af lukkeren og spejlet, så man kan arbejde i fred og ro i baggrunden. Kontinuerlig, lydløs optagelse findes også, for at fotograferne helt uforstyrret kan optage i en sekvens.
Næste generation EOS-film

EOS 5D Mark III trækker på EOS 5D Mark II’s renommé med en række nye funktioner, som er blevet integreret i kameraet efter at have indsamlet nyttig feedback fra fotografer. Dette resulterer bl.a. i endnu bedre Full HD-film og dybdeskarphed, som er elsket blandt fotografer. Den nye fullframe-sensor arbejder sammen med den store proccesorkraft i DIGIC 5+ til at forbedre billedkvaliteten og stort set til at udslette moiré, fejlagtige farver og andre kunstigt frembragte fejl. Tilføjelsen af en film- op optagelsesknap giver endnu større brugervenlighed og gør, at fotografen kan begynde at filme med det samme, når filmmode er aktiveret.
Blandt andre filmfunktioner finder man manuel eksponeringskontrol og et forbedret udvalg af high bit-rate-videokomprimeringsmuligheder, med understøttelse af både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB). Billedhastighederne varierer fra 24 bps til 60 bps, og tilføjelsen af understøttelsen af SMPTE-tidskoden giver større fleksibilitet i forbindelse med redigering og nemmere integration ved optagelse med flere kameraer. Brugere kan også kontrollere og justere lyden, mens de optager ved hjælp af kameraets Quick Control-skærm, og et stik til hovedtelefon giver mulighed for at styre lydniveauet både under og efter optagelse. DIGIC 5+’s forbedrede processorydelse gør det også muligt letat beskære længder på filmklip

Professionelt design, enkelt at bruge
EOS 5D Mark III er bygget til at give fotograferne brugervenlighed og et robust kvalitetsdesign. Kamerahuset er let og bygget af højkvalitets-magnesium, hvilket gør det mere vejrbestandigt og beskytter det endnu mere mod elementernes kræfter. Lukkerkonstruktionen er blevet forstærket og kan holde til 150.000 eksponeringer, hvilket gør det perfekt til gentagende brug – hver dag. EOS 5D Mark III benytter en forbedret version af den intelligente søger, som findes i EOS 7D, og giver ca. 100 % dækning, og hjælpelinjer kan vises efter ønske via den indbyggende LCD-skærm.

Den samme 8,11 cm (3,2”) Clear View II LCD-skærm, som bruges i EOS-1D X, er blevet forstærket og giver højkvalitetsbilleder og -afspilning under alle forhold. 1.040.000 punkter giver den opløsning til præcist at tjekke billedskarphed og fokus, mens forseglingerne, der blev introduceret i EOS-1D Mark IV, forhindrer refleksioner og beskytter mod støv og ridser. Et stik til hovedtelefon og et indstillingshjul er også blevet tilføjet, og en UDMA 7-kompatibel CF-kortlæser og en SD-kortlæser muliggør samtidig optagelse på begge kort. Der skiftes automatisk til det andet kort, når et kort er fuldt, og man kan kopiere billeder fra et kort til det andet i kameraet.

Digital Lens Optimizer – ny i Digital Photo Professional v3.11
Den hidtil mest avancerede version af Digital Photo Professional (DPP) følger med EOS 5D Mark III. DPP er Canons gratis medfølgende software, der giver brugeren mulighed for hurtigt at behandle RAW-billeder i høj kvalitet. Digital Lens Optimizer er et nyt værktøj i DPP v3.11 og er designet til at forbedre billedopløsning drastisk.

Digital Lens Optimizer (DLO) efterligner helt nøjagtigt objektivydeevnen gennem at bruge en række komplekse matematiske funktioner, der gentager hvert stadie af lysets passage på sin vej gennem et objektiv og kameraet. Med denne information kan DLO justere en række typiske optiske aberrationer og tab af opløsning, forårsaget af kameraets low pass-filter. Dette gøres ved at udsætte hvert billede for en omvendt funktion, som få hvert billede til at forekomme mere som det gør for det blotte øje, Dette skaber ekstremt detaljerede højkvalitetsbilleder i meget håndterbare filstørrelser, hvilket giver fotografen maksimal af billedkvalitet og større fleksibilitet.

Kompatibilitet med EOS-systemet
Som en del af EOS-systemet er EOS 5D Mark III direkte kompatibelt med over 60 EF-objektiver, herunder EF 24-70mm f/2.8L II USM – det nye, uundværlige vidvinkelzoomobjektiv i Canons berømte L-serie. Kameraet er tillige kompatibelt med et udvalg af nyligt lanceret tilbehør, som er designet til at tilbyde udvidet kreativitet, som for eksempel Speedlite 600EX-RT, en højtydende, trådløs og radiostyret TTL-flashenhed. Det nye batterigreb BG-E11 tilbyder bedre håndtering, samtidig med at den forlænger kameraets batterilevetid.

Canon EOS 5D Mark III – Vigtigste egenskaber:

• 22,3 Megapixel fullframe-sensor
• 61-punkts autofokus
• Op til 6 bps kontinuerlig optagelse
• ISO-følsomhed 100-25600 som standard
• Full HD-video med manuel kontrol
• 14-bit DIGIC 5+-processor
• Forbedret forsegling mod vejret
• 8,11 cm (3,2”) 1.040.000-punkts skærm
• HDR-optagelse med forudindstillinger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar