lørdag den 22. september 2012

Gratis lydstudie - Audacity


Gratis lydstudie - Audacity


Den indbyggede lydoptager i Windows er der ikke meget godt at sige om. Med en grænse på 60 sekunders optagelse i ét spor og ingen redigeringsmuligheder duer den ikke til meget. Audacity er et komplet gratis lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Hvis du tilslutter din pc til en radio, forstærker eller kassettebåndoptager, kan du overføre lyd fra gamle plader og bånd til digitalt format, som du kan høre i computeren, i en MP3-afspiller eller brænde på en lyd-cd. Det er ganske nemt at optage lyd. Du skal blot tilslutte lydkilden til linjeindgangen på dit lydkort og så klikke på den store, røde knap. Optagelsen fortsætter, indtil du klikker på pause eller stop. Hvis du vil optage flere spor, klikker du blot på stopknappen og derefter igen på optageknappen for hvert af de spor, du vil have. Når du har optaget lyden, kan du klippe den til og bruge forskellige effekter på lyden – og der er hele 30 effekter at lege med!

Når du vil gemme dine optagelser, kan du enten bruge Audacitys eget lydformat, der gemmer mange spor og lader dig arbejde videre senere. Eller du kan gemme som WAV, MP3 eller Ogg Vorbis, hvilket vil mikse lyden ned til stereo. Bemærk, at du skal have fat i et ekstra bibliotek (LAME) for at gemme til MP3. Det kan hentes gratis fra internettet fx via www.free-codecs.com

Og bedst af alt… det er gratis…

Audacity kan du downloade her…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar