fredag den 4. februar 2011

FOTORINGEN OPRETTER NY KAMERA KATEGORI!




Mange har talt om det, men vi vælger at være de første. Efter Photokina 2010 var det klart at flere og flere forbrugere vælger et ”knapt så tungt kamera” som et DSLR. Dels fordi de er tunge, og det med at linser fylder relativt meget i bagagen har betydet at mange har ønsket et kamera som kan mere og fylder mindre.

Olympus var først med Olympus PEN serien, så fulgte flere andre, men på nuværende tidspunkt står mange producenter nærmest i kø for at komme på deres bud på et kompakt high-end kamera med top professionelle egenskaber. Japanske Casio, Fujifilm, JVC og Olympus. Der er naturligvis også andre, men de er ikke ligeså banebrydende. I dette nye segment, som vi kalder ”high-end kompakt” har vi p.t. valgt at tilbyde produkter som afspejler nytænkning på kompaktkamera fronten, som er anderledes, ikke kræver direkte linseskift, som filmer i HD og ikke fylder mere end et almindeligt kompakt kamera men har netop de tekniske egenskaber som gør at de kan langt mere, og kvalitetsmæssigt ligger tæt på traditionelle DSLR kameraer.

Udviklingen omkring ultrazoom kameraer går lige hurtigt, men netop denne kategori af højtydende kameraer med en sublim optik og en zoom faktor på mere en 10x er stadigvæk en klasse for sig, som kræver et noget større kamerahus men hvis optisk- og teknisk kvaliteter er enestående og henvender sig til den bruger som ønsker DSLR kvalitet i billeder og et zoom område som ligger i DSLR topklasse uden at skulle skifte linse, og naturligvis HD movie mode.

I begge disse segmenter ser vi en kraftig vækst, både set øjne fra fotografen som
for producenten. Og tydeligvis vist både på Photokina og CES 2011.

Her link til den nye high-end kompakt linje…

Og her link til ultrazoom linjen…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar