torsdag den 17. februar 2011

Vi fik spørgsmålet, hvilke stilarter kan man opdele fotografering i?


I grove træk kan man opdele selve fotograferingen - metoden - i følgende stilarter:

- Reportage fotografering

Det at fange øjeblikket, on-location ofte skyder rigtig mange billeder for at være sikker på man får ”det” i kassen man skal bruge. Ofte anvendt af pressefotografer og sportsfotografer, som ofte har flere kameraer med, således at tidskrævende linseskift undgås.

- Editeret fotografering

Dem som tager et billede og bruger lang tid på efterfølgende at rette, ændre og lege med billedet i forskelligt softwarepakker indtil man får netop det resultat man ønsker. ”Stock-Photo” stilen!
Man kalder det ofte for ”Stock-Photo” stilen fordi det næsten er den eneste stilart af billeder der sælges til reklame formål.

- Snap shots

Ofte familie- og feriebilleder taget uden dybere overvejelse omkring komposition, men ofte er der et par sublime perler man altid husker.

- Still fotografering

Her overvejer man billedet, motivet, kompositionen inden at man skyder netop det billede man ønsker. I overvejende grad anvendt til portrætfoto, landskabs- og bryllupsfotografering. Efterfølgende foretages minimal editering af billederne.


Herudover taler man bl.a. om Hi-key, Medium-Key og Low-key billeder, eller stilarter. Her er der tale om selve lyslægningen af billedet. Hi-key er meget lyse billeder med en næsten drømmerisk effekt, Low-key er meget mørke billeder og Medium-key er normalt belyste billeder.

Og endelig så noget om effekten man tillægger selve billedet, et godt eksempel er Olympus forskellige kunstfiltre, som i den grad lægger op til leg. Og husk, at ingen er forkerte…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar