fredag den 20. maj 2011

Her lidt om Casio og deres historie…


Her lidt om Casio og deres historie…

Casio blev etableret i april 1946 af Tadao Kashio, en ingeniør med speciale i fabrikation teknologi. Kashio første store produkt var yubiwa rør, en fingerring, der ville holde en cigaret, og gør det muligt for brugeren at ryge en cigaret ned til sin kerne, efter Anden Verdenskrig var cigaretter værdifulde, og opfindelsen var en succes.

Efter at have set den elektriske regnemaskiner på den første Business Show i Ginza, Tokyo i 1949, anvendet hans yngre brødre Kashio, deres overskud fra yubiwa røret til at udvikle deres egen lommeregner. De fleste af de regnemaskiner på det pågældende tidspunkt arbejdede med redskaber og kunne betjenes med håndkraft ved hjælp af en krank eller ved hjælp af en motor. Kashio besiddelse af en vis viden om elektronik, og satte sig for at lave en lommeregner ved hjælp af magneter. En mellemstore regnemaskine stod færdig i 1954 og var Japans første elektro-mekaniske regnemaskine. En af de centrale nyskabelser i lommeregneren var dens vedtagelse af den 10-tasten numeriske tastatur, på daværende tidspunkt andre regnemaskiner brugte et "fuld tastatur", hvilket betød, at ethvert sted i nummeret (1s, 10s, 100s, osv.. .) havde ni nøgler.

I 1957 frigav Casio Model 14-A, sælges for 485.000 yen, verdens første elektroniske kompakte regnemaskine, som var baseret på relæteknik. 1957 markerede også etableringen af Casio Computer Co Ltd.

I 1980'erne blev virksomheden også kendt for de mange og innovative armbåndsure. Casio var en af de tidligste producenter af kvarts krystal ure, både digitale og analoge. Casio var en af de første producenter af ure, der kunne vise tiden i mange forskellige tidszoner og ure med temperaturen, atmosfærisk tryk, højde, og selv GPS-position vises.

En række bemærkelsesværdige digitale kameraer blev udviklet af Casio, herunder de første digitale kamera med en LCD-skærm, det første 3 megapixel kamera, den første ægte ultra-kompakt model, og det første digitale kamera med keramiske linse teknologi.

1995 kom QV-10, verdens første digitale kamera, der havde en TFT skærm. Og i 2002 EX-S1, det første Exilim kamera.

Casio er i dag bl.a. kendt for innovative kameraprodukter der skiller sig markant ud fra mængden med nyskabende funktioner og lækkerier…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar