tirsdag den 10. maj 2011

Vi har set nærmere på Olympus EP-2 og Fujifilm FinePix X100!


Der er tale om to helt forskellige koncepter, EP-2 er et kompakt systemkamera med mulighed for at udskifte linser og montering af andet tilbehør, og tilbehørslisten er lang. Fujifilm FinePix X100 er noget helt andet, et kompakt high-end kamera med fast linse, og hvilken en linse og en søger der kommer fra et andet univers!

EP-2’eren har som standard ingen optisk søger, det er noget man kan tilkøbe men passer ikke rigtigt med mindre man anvender deres pandekageoptik, men den er heller ikke dårlig. EP-2’eren fås med elektronisk søger og Zuiko Digital 17mm 1:2.8. Og det er dette kit vi sammenligner med.

Fujifilm FinePix X100, er udstyret med en fast 35mm 1:2 linse, har næsten samme specifikationer og begge kamerakonfigurationer koster næsten det samme.

Men her høre så alt op, der er tale om to vidt forskellige kameraer!

Fujifilm’s linse kan på ingen måder sammenlignes med Olympus linsen, dens APO (APO elementer eliminere bøjningen (forvrængningen) af billedet) elementer sørge for et helt fladt billede (kant til kant) hvor Olympus linsen er god, men med øjet ses bøjninger helt ude i kanten. Det er ikke meget, men de er der. Brugte man en anden linse ville de forsvinde.

Farve gengivelsen i Fujifilm’en er korrekt, Olympusen gør det lidt skønnere men absolut ikke dårligt, og kan indstilles korrekt via deres geniale menu system der aldrig lader brugeren i stikken. Her skal man lige finde sig tilrette i Fujifilmens menu system.

X100’eren giver dig det billede du ser 100%, hvor Olympusen giver dig 95%. Lysstyrken i X100 optikken er sublim, og her ville vi give X100 100%, det er simpelthen ikke set bedre. Med mindre man taler spejl og Zeiss optik, og her taler jeg om de gamle Plannere til Hasselblad.

Hertil kommer så søgeren, på Olympus får man en super elektronisk søger med. Absolut en lækker lille sag, X100 søgeren er helt anderledes, på nanosekunder forvandles den optiske søger til en elektronisk og omvendt, absolut vanedannende! Og det virker bare..

Der er tale om to vidt forskellige kameraer, hvor X100 er ægte 35mm kamera med en sublim optik, Og EP-2’eren er et kompakt systemkamera der kan vokse med opgaven.

Der er ingen af disse kameraer der er dårlige, de er begge forrygende og i høj grad anderledes. X100 vil vi betegne som det bedste professionelle kompakt kamera vi har set til dato. EP-2 det bedste kompakt systemkamera vi har set til dato med et utal af muligheder.

Direkte link til EP-2

Direkte link til X100

Ingen kommentarer:

Send en kommentar