onsdag den 18. maj 2011

Leica X1 kontra Fujifilm FinePix X100


To kameraer der på papiret ligner hinanden utroligt, og begge med lange fødsler... Men derved stopper det ikke at de ligner hinanden. Begge i silver/black retro design, det ene lidt mere ægte i fremtoningen, Leica’en med en snært af high-tech med en smart pop-up flash.

Der er tale om to ultra high-end kompaktkameraer, med samme grundlæggende tanke, en fast linse svarende til 35mm filmformat. Begge med lysstærke objektiver, dog X100 som lysstærkest.

Leica X1 har en pop-up flash med et ledetal på 5 og Fujifilm X100 et ledetal på 4,5. Dette er stort set det samme da X100 lukker mere lys ind (større blænde).
Begge kameraer tager forrygende billeder, ingen tvivl om det. Vi taler om super optik fra begge, heller ikke nogen tvivl. Dog virker X100 optikken mere helstøbt og ægte. På X1 køre optikken ud, det gør den ikke på X100, den gør det elegant men ”look-and-feel” er ikke det samme.

Til Leicaen kan tilkøbes både opsisk søger, og ekstra greb. Leicaen er betydelig lettere end X100, ca. 115g. Leicaen går ikke så højt op i ISO men der er styr på sagerne. Laica’en føles ægte at arbejde med, den giver sig ikke ud for noget den ikke magter 100%.

X100 virker som den ægte vare, ”vi er tilbage i tiden” der hvor det at fotografere var magisk! Dog med et high-tech strejf som tryllebinder. Hummm…

Leicaen har ingen video support, så dette kan ikke sammenlignes?

Leica X1 skuffer, ikke fordi den er dårlig, den er sublim på en ganske særlig måde, men for dyr når man ser på hvad den kan. Fujifilm FinePix X100 er et langt bedre kamera koncept, større lysstyrke, en søger der er episk, og et ”look and feel” som bare er rigtigt, selv når fotografen har fri,

X1 koster ca. kr. 10.000,- og X100 ca. 8.000,- så økonomisk er X100 er røverkøb med flere muligheder!

Direkte link til X100 er her…

4 kommentarer:

  1. Jeg mener du har ret i at Finepix x100 er et meget bedre kamera. Men problemet er at der ikke er skyggen af et x100 i DK. I en tidligere blog post har i sagt at i kan levere i midten af denne uge, men den besked jeg fik fra Fuji DK var at situationen ikke har ændret sig. At de håbede at kunne lever, men det har de på den anden side håbet på i over en måned.

    Hvor har i jeres informationer fra, hvis de ikke er fra Fuji Danmark?

    SvarSlet
  2. Hej Morten...

    Fujifilm Danmark, gør hvad de kan, der er ingen som ikke ønsker dette produkt på markedet mere og så i et fornuftigt antal. Desværre virker det som om at situationen i Japan har været meget værre end først antaget. X100 bygges i Japan, og vi tror at det er her årsagen skal findes til den dårlige og forvirrende information, for ikke at tabe ansigt. Men der er ærgeligt øv.... Vi får vores information fra Fuji Danmark!

    SvarSlet
  3. Hvor finder du en x1 til 10.000? Jet har ikke set den til under 12.000.

    SvarSlet
  4. Hej Anders...

    Et pristjek på nettet.. Men du har ret, i butikkerne står den til 12.000,-

    SvarSlet