fredag den 5. august 2011

Copenhagen Historic Grand Prix 2011


Så er det ved at være tid! Så find kameraet og videokameraet frem...

Det danske sommervejr har ladet vente på sig i år, men nu ser det ud som om, at gennembruddet er kommet. Udsigten til stormflod over København får derfor en lidt anden karakter i weekenden d. 6.-7. august, når Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i Fælledparken i København.

Det kommer godt nok til at regne, men det bliver med stjerner og stjerneskud, for igen i år kan arrangørerne mestre et stjernespækket felt, både hvad angår erfarne legendariske motorsportsfolk, internationalt aktive racerkørere og kommende stjerner. Verdensmestre, Formel 1 kørere, Le Mans vindere i hobetal kommer til at dyste i legendariske racerbiler – Mercedes, Porsche, Ferrari, Ford GT40 osv. osv.

Senest har italieneren Emanuelle Pirro meldt sin ankomst. Pirro kører i København for første gang og går i fodsporene på kørere som Dindo Capello, Allan McNish og ikke mindst historiens mest vindende Le Mans kører, danske Tom Kristensen – som for øvrigt har vundet tre af sine i alt otte sejre sammen med Emanuelle Pirro. Det var i årene 2000-2002.

Pirro selv tog yderligere to Le Mans sejre i 2006 og 2007, hvor Tom Kristensen måtte lide den tort hhv. at blive nummer 3 og udgå, inden han tog revanche med sin ottende sejr i 2008. Pirro vandt endvidere den amerikanske Le Mans serie i 2001 og 2005. Og den 49-årige italiener har desuden en bred baggrund indenfor motorsport med bl.a. tre år i Formel 1 i perioden 1989-1991. I København deltager han i Royal Pro/Am klassen og kommer til at dyste mod sin tidligere hold-kammerat, Tom Kristensen samt flere andre Le Mans vindere, bl.a. hollandske Jan Lammers (også tidligere Formel 1 kører) og Casper Elgaard.

Banen i Fælledparken er imidlertid ikke den letteste at komme rundt på, selv for racerstjerner som Emanuelle Pirro og Tom Kristensen. Tom K har erfaringen fra den københavnske bane, men banen ændrer karakter fra år til år, især den 800 meter lange langside, som til daglig benyttes af tusinder og atter tusinder bilister på vej ud af byen. Den slides, asfalten bliver ujævn og det mærkes med al mulig tydelighed, når de historiske racere fyres af modsat den køreretning, der normalt er gældende.

Køb din billet her...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar