søndag den 4. september 2011

Hvilke SD kort passer til mit kamera?




Spørgsmål omkring Secure Digital hukommelseskort, populært kaldet SD kort er en af de ting vi ofte får spørgsmål om.

SD-teknologien anvendes af mere end 400 brands på tværs over snesevis af produktkategorier og mere end 8.000 modeller, og betragtes som en industristandard, så betegnelsen SD kort kan nemt skabe usikkerhed.

Her først lidt om navne og kapacitet.

Standard-Capacity (SDSC) kort familien, almindeligvis kaldet SD, har en officiel maksimal kapacitet på 2 GB , men nogle er til rådighed op til 4 GB. High-Capacity ( SDHC ) kort familien har en kapacitet på 4 GB til 32 GB. eXtended-Capacity ( SDXC ) kort familien har en kapacitet på start over 32 GB med et maksimum på 2 TB . Tilgængeligheden af 4 GB kapacitet i både SD og SDHC familier har forårsaget meget kompatibilitet forvirring hos brugerne, da hver har en lidt anden kommunikationsprotokol.

Det vigtigt hastigheden på ”SD” kortet!















Her taler man om ”klasser” eller Class, et lille symbol på dit SD kort viser hvor hurtigt dit SD kort er. Har kortet ingen klasse betegnelse eller står der eksempelvis kun ”ultra fast” eller noget andet bævl kan du gå ud fra at det nok høre til i ”sinke klassen”. Mange er på deres ferie, specielt i asien og under de sydlige himmelstrøg, blevet snydt! Så pas på, pas også på forfalskninger, der er en del i omløb. Og husk, hvis det lyder for godt til at være sandt – er der nok en årsag til det. Det ville da være ærgerligt at stå i ”Serengeti National Parken” og finde ud den bunke SD kort man købte for kr. 15,- ikke kan bruges noget som helst.


Hvad anbefaler vi så?

Til mindre kameraer, uden HD video funktion, vil klasse 2 til 4 fint kunne anvendes.

Til kameraer og video kameraer med HD eller Full HD video funktion, anbefaler vi klasse 6 eller 10.

Dernæst er det en god ide lige at checke med kameraets manual, hvad producenten anbefaler…

Her skema over hastigheder…




Ingen kommentarer:

Send en kommentar