søndag den 11. september 2011

Hvor vil man konkurrencemæssigt placere Fujifilm X10?


Se vi på Nikon eller Canon ligger den optiske kvalitet langt ud over eksempelvis Canon G12 eller Nikon P7100. Begge kameraer er gode kameraer men specifikationerne på Fujinon objektivet får de andre til at se ud som konsumvare.

Bl.a. objektivet er helt enestående med 4x zoom, APO elementer der er sikkerhed mod forvrængning i billedet og en blænde på hele 2. Også selve sensoren er betydeligt større end i Canon og Nikon. Det betyder en større følsomhed og i kombination den større blænde (mængden af lys som lukkes ind) mindre digital støj i billedet selv under dårlige lysforhold.

Så vi må søge andre græsgange for at finde direkte konkurrenter! Vi er nok ovre i Leica D-LUX 5 der minder meget om objektivets lysstyrke, og hele indpakningen. Eksempelvis deres makro mode hvor man inden for få centimeter af et objekt kan stille skarpt! Også tankegangen omkring tilbehør, med lædertaske og sans for detaljer i formgivning og funktion.

Men her stopper denne sammenligning så også. Fujien er langt hurtigere og mere præcis i billedgengivelsen, har optisk søger og virker klart som et kamera af nyeste aftapning. Så hvor ligger Fujien sig så? Efter vores mening lægger den sig under X100.

Fujifilm kan forudbestilles her...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar