lørdag den 29. oktober 2011

Vi har set nærmere på Canon G12, Nikon P7100 og Fujifilm FinePix X10


Her har vi set nærmere på Canon G12, Nikon P7100 og Fujifilm X10.

Det ældste kamera er Canon G12, med lidt over et år på bagen, derefter Nikon P7100
og nyest er Fujifilm. Ved første øjekast kunne det næsten se ud som om Canon og Nikon kom fra samme fabrik, men det gør de ikke! Fujifilm X10 er designmæssigt ovre i Leica gaden!

Der er ingen tvivl om at Canon og Nikon i deres funktioner og væremåde ligger utroligt tæt på deres spejlrefleks kameraer, hvor Fujifilm kameraet minder mere om et kompakt Leica kamera, Så ud fra ”look and feel” vil DSLR brugere nok i første omgang hælde til Canon og Nikon, når de skal på ferie, uden at slæbe for mange kg udstyr med på rejsen.

Nu skal vi så se hvad de kan…

Fujifilm X10 er en anelse større og er er ingen flip-ud skærm. Nikon’s skærm kan vippes ud, op/ned hvor Canon’s kan svinges, drejes og twistes.. Cool!

Der er mulighed for ekstern blitz på alle modeller! Fujifilm optager video i Full HD og har stereo mikrofon det gør/har hverken Canon eller Nikon.

Zoom, her virker Canon og Nikon som almindelige kompakt kameraer hvor der er mere ”fine smecker” over X10’eren, og så er den manuel, og den virker utroligt lækkert. Desværre kan man ikke direkte på Canon og Nikon montere et beskyttende UV filter, det kan man derimod på Fujifilm kameraet. Canon’s autofokussystem er det ældste og det mærker klart, men det virker naturligvis. Nikon’s er der ikke noget at udsætte på den virker bare og er efter vores mening det hurtigste!
X10’eren anvender lidt mere tid på at optage billedet. Alle kameraerne er spækket med elektronik af højeste karat, og gør alt for at du kan få det bedste ud af dine optagelser.

Alle tre ligger i samme prisklasse inden for en heste-sko, og alle kameraer henvender sig til publikum der vil lidt mere, og hvor det ikke gør noget at det er lækkert at arbejde med - kunder som sætter pris på billeder i høj kvalitet. Ingen af kameraerne er dårlige. En ting som virkelig gik op for os da vi sad og snakkede om denne artikel var at vi havde en Canon og en Nikon SDLR freek, som begge havde det ganske svært med X10’eren fordi de ikke rigtigt vidste hvor de skulle placere den, ud over at på papiret er X10’eren ganske enkelt et bedre kamera.

Årsagen er som med biler, køre du Ford eller Opel, ja så har du naturligvis en forkærlighed for dem. Og denne sammenhæng virker X10 mere som en Jaguar, det vil sige eksotisk i black læder-look, hvor Canon og Nikon er bygget af pænt plastik.

Link til Canon PowerShot G12
Link til Nikon CoolPix P7100
Link til Fujifilm FinePix X10

Ingen kommentarer:

Send en kommentar