mandag den 14. november 2011

Opskrift på Jule Gløgg


Glühwein eller Gløgg, ja når man sidder og hygger sig ned at gense sommerens billeder eller arbejder med scanneren er der her en lille opskrift som varmer her i den kolde tid...

Ingredienser:

¼ l vand
1 fl rødvin (75 cl) (kan godt være en billig ”pap-vin”)
75 g rosiner
50 g smuttede og hakkede mandler
½ dl rom eller portvin
3-4 spsk sukker
1 stang hel kanel
3 hele nelliker
1 appelsin
1 citron

Fremgangsmåde:

Skræl appelsin og citron i tynde strimler. husk at de skal være økologiske og undgå at få den hvide del af skrællen med. Dernæst hæld vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde.

Blandingen bringes i kog og skal nu småkoge i ca. 10 minutter. Strimlerne og krydderierne tages op med en si. Pres appelsin og citron (og vær sikker på at der ikke kommer kerner med) og hæld saften i gryden sammen med rødvinen. Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: nu må blandingen ikke koge mere)

Til sidst lige inden servering, tilsættes rommen eller portvinen, efter smag og behag. Husk lige selv at smage på den inden den serveres…

Server den evt. med en skive appelsin…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar