lørdag den 12. november 2011

Seneste nyt fra PhotoPlus Expo 2011


Her en lille update fra en af de mest betydningsfulde foto messer her i efteråret. Vi taler naturligvis om PhotoPlus Expo 2011, som netop er blevet afholdt i New York. Dette er det absolutte sted at tage hen, for at tage pulsen på hvad som rør sig i branchen.

Der var naturligvis travlt, og her er en lille beretning om hvad man kunne se.

Hos Fujifilm kunne man bl.a. se X100 og X10’eren samt deres nye ASK300 on-demand Event system. Her så vi bl.a. X10'eren vist...





Sigma viste i den helt tunge ende deres helt enestående SD1, med deres helt specielle sensor der egner sig sublimt til bl.a. hudfarver og brylluper – sprøde og varme billeder. Nikon havde nok den største stand, hvor de viste deres DS system ”1” frem. Vi er stadig en anelse bekymret for selve billedekvaliteten, men der blev ikke sparet på hverken krudt eller visioner.




LaCie viste forrygende systemer frem til sikring og back-up af data, og også her vinder den nye Cloud teknologi frem. Overførelseshastigheden stiger stadig, og en af nøgleordene var ”connectivity” og nemhed i brugersetup, specielt når man er på farten og ønsker at sende billeder hjem..

Hoodman, viste hele deres professionelle program frem til understøttelse af DSLR movie miljøet. Og specielt deres enestående display-lup og movie-kit vakte interesse.

iKan var helt i front med deres SDI on-board full HD monitor løsninger til Movie making og broadcast, fra 5.6” til 14” samt deres SDLR ”rig” løsninger som man bl.a. kan se mere til www.danish1.dk.

En af de afgørende temaer var connectivity, eller evnen til at bruge udstyr ”on-line” enten tråbløst eller via netværk. Det er helt klart at det ”gap” der har været mellem SDLR og spejlløse systemkameraer er ved alt lukkes hvad angår billedekvalitet og muligheder, dette virker nu bare som et spørgsmål om tid. IT, foto og videoverden er ved at smelte sammen!

Flere af vore leverandører og førende producenter var at finde. Canon viste bl.a. deres nye D1X’er og DPReview lavede dette eksklusive video interview Chuck Westfall, teknisk rådgiver for Canon.
Bl.a. svarer han på et spørgsmål omkring G12, at inden foren nær fremtid vil det ikke være utænkeligt at forestille sig et produkt med udskiftelige objektiver!

Se filmen her…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar