tirsdag den 17. januar 2012

Vi får ofte stillet spørgsmålet, ”hvor meget zoom kan man få i et kompakt kamera?”


Vi får ofte stillet spørgsmålet, ”hvor meget zoom kan man få i et kompakt kamera?”

Svaret er enkelt – faktisk utroligt meget!

For at anskueliggøre hvad det er vi taler om, er her et utroligt godt eksempel optaget med et Casio ZR100. Så vi sendte Søren en tur i ZOO med kameraet, der i øvrigt har fået udmærkelsen ”årets bedste rejsekamera”.

Casio ZR100 er et kompakt kamera med fra 24mm til 12,5x zoom plus 2x digital zoom som giver totalt 25x zoom. Førhen i tiden har man altid ”rynket på næse” af digital zoom, men ny teknologi laver om på dette. De to billeder er skudt med kameraet monteret på stativ for at sikre samme position, altså skudt i samme retning med kort tids mellemrum.

Søren har her skudt med 24mm


Og her med fuld zoom, 12,5x optisk zoom og 2x digital zoom.


Begge billeder er naturligvis ikke efterbehandlet. zoomområdet er ganske forbløffende. Kameraet udvider den 12,5x optiske zoom til 25x gennem fordelene ved Multi Frame SR zoom. Dette betyder at kameraet mestrer optagelser af vidtstrakte landskaber, store bygninger eller detaljer fra lang afstand. Med et 24 mm vidvinkelobjektiv med mekanisk billedstabilisator og den nye HDR teknologi, leverer det 12,1 megapixel stærke kamera fremragende fotos, selv i de mest krævende situationer. Derudover præsterer den højtydende EXILIM ENGINE HS fascinerende Highspeed kontinuerlig seriebilledoptagelser og hurtig billedbehandling.

Her det direkte link til Casio ZR100 i sort og hvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar