tirsdag den 12. juli 2011

Alle på kloden indbydes til virtuel ”interstellar” aftensmad!


Madforskere ved NASAs Johnson Space Center i Houston har forberedt en særlig "All-American Meal" til den sidste rumfærge besætning, på dette ikoniske amerikanske rumfartøj hvor hun foretager hendes sidste rejse. Offentligheden opfordres til at forberede måltidet på Jorden og dele det ”næsten” med astronauterne ombord rumfærgen Atlantis. Alle inviteres til at dele "All-American Meal" med besætningen den 14. juli. Besætningens aftensmad tid er planlagt til at være i begyndelsen til midt på eftermiddagen amerikansk tid, altså omkring ca. kl. 20.00 dansk tid.

"Da besætningen skulle opsendes i juli, mente vi det ville være sjovt at have en typisk sommer måltid ofte nydes overalt i USA med venner og familie," sagde Michele Perchonok, NASA mad videnskabsmand og leder af rumfærgensmadprogram.

Se en video om NASA’s mad Lab…



Besætningens amerikanske menu begynder med kiks, brie ost og pølse. Og som hovedret grillet kylling, sydvestlige majs (fra USA) og bagte bønner. Måltidet afsluttes med indbegrebet af amerikansk dessert-æbletærte.

Maden ser ikke helt ud som på jorden… Klik på billedet til højre for at se det i stor størrelse, men skulle efter sigende smage meget tæt på det som vi får…

Og selve opskriften og proceduren omkring tilberedelse er også anderledes… Men, for en sidst gang, lad os tage del i dette historiske måltid…


Opskriften finder du her…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar