tirsdag den 5. juli 2011

Den lille kamera guide – Del 3


Her i del 3 omkring kameravalg ser vi her nærmere på på high-end kompaktkameraer i den helt tungere ende af skalaen, vi kigger på produkter fra kr. 4.000,- til 10.000,-. Husk dog altid, at valg af kamera, afhænger først og fremmest af lysten til at tage billeder og dernæst hvad man føler rammer ens behov bedst.

I dette segment rammer man toppen af hvad der er teknisk muligt, inden man tager hul på ”langnæser” eller ultrazoom kameraer der er en krydsning mellem et systemkamera, et DSLR (spejlrefleks) og kompakte systemkamera.

High-end kompaktkameraer er giganternes legeplads… Og helt oppe i toppen af dette segment finder vi Leica, Fujifilm og Sigma.

Hvorfor nævner vi så ikke Nikon, Richo, Sony og Canon i segmentet tæt på kr. 10.000,-? Ganske enkelt ikke fordi de ikke har noget her. Ikke fordi de ikke laver gode kameraer – men fordi at disse kameraer i dette segment har kant. Er udfordrende bekendtskaber med den fotografiskkunst. Alle produkter designet med et mål for øje – at tage drømme billeder, altså når de bliver brugt rigtigt og man forstår dem…

Det her er som at købe en bentley, noget personligt, noget episk. Ikke en Porche (dem har man sikkert to af i forvejen) ikke en Rolls Royce (den er for magelig) men noget man i forvejen ved kan noget enestående, noget som fortryller ens øje og billeder – noget man har lyst til at arbejde med og giver en endnu mere lyst til at tage billeder.

Lyder det som essensen af billedekunst? Ja og det er det!



Her et kamera med sjæl, Fujifilm FinePix X100



Her link til Fujifilm FinePix X100

Her link til Canon G12

Ingen kommentarer:

Send en kommentar