onsdag den 6. juli 2011

Den lille kamera guide – Del 6


Her i del 6 omkring kameravalg ser vi her nærmere på spejlreflekskameraer med udskiftelig optik. Kameraerne starter her fra ca. 4.000,- og kravler på i over 250.000,-. Vi holder os dog til segmentet fra ca. 4.000,- til 50.000,-. I segmentet over 50.000,- taler vi professionelle kameraer som Hasselblad, Leica og specielle kameraer til mode og studie fotografering…

Her møder vi producenter som Canon, Nikon, Olympus, Sony, Sigma, Samsung…. Når man beslutter sig for et DSLR kamera (Spejlrefleks) skal man fra starten gøre sig klart at man vælger en systemretning, og hvad mener vi med det. Vi mener at hvis du vælger Nikon kan du kun bruge linser udviklet til Nikon, flash udstyr, fjernudløser osv…Dog skal lige bemærkes at full frame kameraer kræver andre linser, eller giver begrænsninger.

Et spejlreflekskamera virker på en ganske særlig måde - du ser i søgeren direkte ud i gemmen objektivet, hvilket giver fotografen fuld kontrol over billedet. Bemærk! At der ikke er tale om en elektronisk søger, dette er 100% mekanisk, og det man her betaler for er kvaliteten at det mekaniske i kombination med elektronik. Dette er noget at det ypperste rent fotografisk, et spejlrefleks kamera hvor man kan udskifte objektiver og det man ser er det man fotografere.

Her et par skitser om hvordan et spejlreflekskamera virker…




At tale mærker er i dette segment en religion, nogle mener at Canon er bedst, nogle at Nikon er bedst, Olympus eller Sigma. En ting er sikkert, og det er at de alle bygger gode kameraer. Men har du i forvejen objektiver liggende, som du ønsker at genbruge vil det mest nærliggende være at ”blive” ved det mærke som man engang har valgt.

Spejlreflekskameraer er først og fremmest bygget til at tage billeder. Men i dag har langt de fleste også en videofunktion minimum i HD eller Full HD. Dette giver helt nye muligheder og navnlig Full HD DSLR kameraer levere video i broadcast kvalitet. Ja du læste rigtigt! I dag er der biograffilm der skydes med DSLR fordi billedkvaliteten er så forrygende og dynamisk takket være de store sensorer.

Her et par eksempler…



Og her en lille film omkring Nikon D5100...



Og her et par link til DSLR kameraer...

Canon EOS 1100D / 18-55 mm is til kr. 4.059,-
Sony ALPHA DSLR A390L m. 18-55 til kr. 3.999,-
Nikon D5100 - 18-55mm VR optik til kr. 5.645,-

Og her link til andre DSLR kameraer...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar