mandag den 4. juli 2011

Den lille kamera guide – Del 2


Her i del 2 omkring kameravalg ser vi nærmere på kompaktkameraer i den tungere ende af skalaen, vi kigger på produkter fra kr. 1.500,- til 4.000,-. Husk dog at valg af kamera, afhænger først og fremmest af lysten til at tage billeder og dernæst hvad man føler rammer ens behov bedst.

I dette segment rammer man næsten toppen af hvad der er teknisk muligt, inden man tager hul på ”langnæser” eller ultrazoom kameraer der er en krydsning mellem et systemkamera, et DSLR (spejlrefleks) og et kompakt high-end kamera.

Denne gruppe kameraer er for personer som ønsker et forrygende kamera som ikke fylder noget og stort set kan alt. For dem som har haft et almindeligt kompakt kamera men denne gang vil have prikken over i’et med.

Denne gruppe af kameraer deler sig op i to grupper som følger:

1. Livsnyderne, der ikke gider at slæbe rundt på tungt kamera udstyr (det har de prøvet…) men vil have et godt resultat med hjem…

2. De aktive udøvere af sport, eller nutidens globetrottere. Det skal være ”handy” men kunne næsten alt.

Fælles for de to grupper er ”performans” og det kompakte. De har egentlig ingen interesse for det tekniske ud over at det skal virke og lave gode billeder og film evt..

I dette segment er der faktisk mange seriøse bud på rigtig gode kameraer, også nogen en fotograf gider at have med på ferie! En ting kendetegner denne gruppe af kameraer, og det er at alle anvender Li-ion batterier. Alle bruger SDHC eller SDXC hukommelses kort. De fleste har HD video eller Full HD. Deres video del giver en god lyd, og først og fremmest er der programmer der sikre helt unikke optagelser selv under krævende forhold, også i situationer hvor selv spejlrefleks kamera giver op…

Hvad så med mærker som Fujifilm, Canon, Nikon, Olympus, Casio, Agfaphoto, Yashica, Sony…

Lad os slå det fast med syvtommersøm! I dette segment er der ingen dårlige kameraer…

Her et par eksempler…



Se et eksempel hvor meget du får her i dette segment med eksempelvis denne Casio EX-H20G... (Direkte produkt link er her..)



Eller denne Fujifilm FinePix F550EXR (Direkte link er her..)




Link til high-end kompakt kameraer...
Link til det viste Casio EXILIM EX-G1Red - undervandskamera til kr. 1.799,-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar