torsdag den 7. juli 2011

UPDATE - STS 135 Den sidste rumfærgeflyvning nogensinde


Nu kun 1 dage til Atlantis sidste tur, og den sidste rumfærgeflyvning nogensinde. Den 8 juli 2011 kl. 17.26 dansk tid. Alt går efter planen. Vi følger begivenheden tæt...

Husk, naturligvis sender vi live i fuld HD her på bloggen fra selve opsendelsen fra kl. 15.00 dansk tid!

Og som noget nyt kan du følge opsendelsen via din smartphone eller iPad, iPhone ligeledes fra kl. 15.00 dansk tid... På denne blog!

For sidste gang er skiltet sat op der fortæller at der kun er en dag til planlagt opsendelse. Prognosen er 80% for opsendelse og alt går efter planen.

Dette er den sidste gang vi får en rumfærge sendt op. Det er afslutningen på hele rumfærgeprogrammet, det ultimative punktum. Noget som i de sidste 30 år har tryllebundet menneskeheden med dens store bedrifter, men som også har skabt tragedier. For en sidste gang rækker hun ud efter stjernerne på en mission som sikre ISS’s drift og sikkerhed for det kommende årti, og øge menneskeheden viden om universet, jorden og ikke mindst vores egen eksistens.

Da man i tidernes morgen startede rumfærge programmet var det under den kolde krig, præget at lukkethed, mistro på kanten af en atomkrig. Men med missioner til MIR, opbygningen af ISS i fred og fællesskab for hele menneskeheden, i samarbejde og forståelse for at lære og forstå hinanden og vores fælles univers, for at kunne bidrage med forskning og kommunikation – Er der vel nok ikke noget fartøj som har betydet mere for menneskeheden. Og ikke at forglemme, giver os fantastiske billeder og videoer..




Og hun er både smuk og yndefuld når hun i startøjeblikket bruger mere en 15 ton brandstof pr. sek. Og vi vil savne hende…

I morgen sender vi live fra begivenheden i Full her fra bolggen, og også til mobiltelefonbrugere, både smartphone og iPhone.

På dette link kan du følge de nøjagtige procedure i nedtællingen….


Her kan du følge nedtællingen live, direkte fra KSC…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar