onsdag den 6. juli 2011

Den lille kamera guide – Del 5



Her i del 5 omkring kameravalg ser vi her nærmere på kompaktkameraer med udskiftelig optik. Kameraerne starter her fra ca. 3.000,- og kravler på i små 8.000,-.

Her taler vi om et relativt nyudviklet segment, hvor bl.a. Olympus er absolut førende. Der er også andre som bl.a. Sony, Panasonic.. Og flere kommer til.

Den grundlæggende ide er at tilbyde et kamera med DSLR (Spejlrefleks) kvalitet i et kompakt hus som man ”gider” at tage med. Disse kameraer har en sensor er større end kompakt kameraernes, ikke i Mega Pixel, men fysisk større og derved tillader mere lysfølsomhed, som i high-end kompakt kameraer. Dette giver mulighed for at give sensoren mere dynamik og derved en fantastisk billede kvalitet, og brugeren mulighed for at anvende det optimale objektiv til den rigtige situation.

Og alt dette i et kompakt kamera man kan have med overalt. Samtidig lægger det op til at lege med billeder eller video i HD eller Full HD. Dette er et utroligt fleksibelt koncept som giver brugeren næsten uanede muligheder, uden at man får lumbago når det skal med på tur.

Disse kameraer levere en utrolig flot billede kvalitet og hos Olympus har man skabt et tilbehørs stik, der giver mulighed for bl.a. større ekstern flash, optisk søger, elektronisk søger, makrolys, ekstern mikrofon, undervandshus…





Her den første video omkring E-PL1 som var det første prisattraktive Olympus PEN kamera (PEN var et legendarisk 35mm film kamera fra 60’erne derfor kaldes dette for PEN serien).

Det er et genialt koncept, og er stærkt vanedannende…



Her det direkte link til PEN serien og tilbehør…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar